Hoppa till sidans innehåll

JR NBA 2019

15 FEB 2019 12:27
Under sportlovet har några av våra ungdomar spelat JR NBA som laget Phoenix Suns!
  • Uppdaterad: 15 FEB 2019 12:27

JR NBA är en turnering som spelas under lovet, blandat med tjejer och killar födda 05-06. I år blev Kungsbacka laget Phoenix Suns.

Eftersom att det är lov var många spelare bortresta. Vi frågade därför om några tjejer från Onsala Pirates ville hjälpa till, det ville de gärna! Det är väldigt roligt med samarbete över klubbgränserna, samt att spelarna får lära känna varandra lite bättre.

I måndags och tisdags spelade vi gruppspel. Vi fick med oss två vinster och två förluster. Efter alla matcher var spelade räknades höstlovets och sportlovets matcher ihop, och det skapades en Play-Off Ranking. Vi kom på rankingen 6 av 13 lag, och gick vidare till slutspel som spelades på torsdagen!

Vi fick möta Blazers i kvartsfinal som var placerade 3:a i rankingen. Blazers bjöd på ett tufft motstånd med duktiga basketspelare. Vi spelade riktigt bra försvar, men orkade inte hålla i tillslut. Matchen slutade 42-20, och Blazers tog sig sedan vidare hela vägen till finalen som spelas i mars.

Vi fick sedan spela en extra match mot Jazz. Där kunde vi trycka på med högt tempo och få i många enkla poäng på snabba-uppspel. Vi vann med 9-37!

Tack tjejer och killar för en bra vecka! Vi kunde se hur vi bara spelade bättre och bättre tillsammans för varje match som gick! HEJA SUNS!


/ Mårten Gullberg & Adam Wallerman

Skribent: Hanna Wallerman
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer: 

 

aoh_logo

 

 

magnawood

 

VIC

  

 


Sponsorhuset

 

 

 

Gilla oss på facebook:

 

Facebook

 

Vi är Idrotts - och Hälsocertiferade:

Postadress:
Kungsbacka BK - Basket
c/o Johnny Wallerman, Skogshöjdsvägen 4
43491 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 0767820615
E-post: This is a mailto link

Se all info