Hoppa till sidans innehåll

Basketstjärnor besökte Kungsbacka Basket

11 JAN 2019 09:19
I torsdags fick Kungsbacka Basket besök av Borås ligaspelarna Simon Gunnarsson och Michael Moore som just nu ligger i toppen av Sveriges högsta basketliga.
  • Uppdaterad: 11 JAN 2019 09:19

Borås Baskets herrlag ligger just nu i toppen av Svenska Basketligan. Två nyckelspelare i Borås trupp gästade igår ungdomsspelare i Kungsbacka Basket: Simon Gunnarsson som är en utav Sveriges bästa försvarsspelare och Mike Moore som är en spektakulär allround-spelare och som just nu ligger 7:a i poängligan i Sverige.

Under besöket i Kollahallen ledde först Simon och Mike korta men intensiva träningspass för cirka 50 barn och ungdomar i åldrarna 10-15 år. Därefter berättade Boråsspelarna om sina basketkarriärer. Simon spelade först i Marbo och är nu inne på sin 5:e säsong i basketligan med Borås. Han berättade att han är en försvarspecialist som ofta får ta hand om motståndarlagets vassaste anfallare. Mike berättade om sina år som spelare i high school och på college i USA, och om tidigare proffssäsonger i både Italien och Danmark. Han gör nu sin första säsong i Sverige. Både Simon och Mike fick en mängd frågor från nyfikna Kungsbackaspelare. Frågorna ledde bland annat till att Mike fick tillfälle att visa sin bästa dribblingsattack mot korgen (en så kallad spin-move) och en rejäl dunk. Efter detta utmanades Mike och Simon på 3-poängsskytte av några Kungsbackaspelare, och slutligen delade Boråsspelarna ut varsin fribiljett till en utav Borås ligamatcher till barnen och ungdomarna.

Intresset för basket växer i Westra basketdistriktet och just nu finns tre föreningar med lag som deltar på den högsta serienivån i Sverige. Under året erbjuds distriktets föreningar ett besök av elitspelare under en träningskväll. Syftet är att få ge en ungdomsspelare ute i klubbarna möjlighet att träffa elitspelare och stimuleras att utvecklas i sin sport. Besöket i Kollahallen var en del i detta, och blev väldigt uppskattat av Kungsbackaspelarna.

Stort tack till Simon, Mike och Borås!!

Skribent: Peter Gennemark
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer: 

 

aoh_logo

 

 

magnawood

 

VIC

  

 


Sponsorhuset

 

 

 

Gilla oss på facebook:

 

Facebook

 

Vi är Idrotts - och Hälsocertiferade:

Postadress:
Kungsbacka BK - Basket
c/o Johnny Wallerman, Skogshöjdsvägen 4
43491 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 0767820615
E-post: This is a mailto link

Se all info