Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Basketförbundet


Inför Sverige-Montenegro

(2019-06-27 07:18)
Äntligen är det dags! Klockan 12.00 (svensk tid) är det uppkast i EuroBasket 2019:s premiärmatch, och det är Sverige mot Montenegro som gäller. På basketlandslagen.se hittar du allt du behöver veta inför dagens match.
 

SPELSCHEMAT KLAR FÖR SBL

(2019-06-25 17:18)
Basketfest startar upp SBL-säsongen
 
Var med i vår tipstävling kring basket-EM. Genom att tippa vilka som vinner gruppspelsmatcherna kan du vinna hotellnätter och frukostar av Scandic! In och tippa innan torsdag kl 12:00.
 
Nu har Basketlandslagens nya hemsida lanserats på www.basketlandslagen.se. Här ska alla kunna följa landslagens framfart på ett lite roligare och tydligare sätt än tidigare.
 
Spanien vann med hela 62-29 i träningsmatchen inför EM och Sverige hade märkbart svårt att komma till avslut. Klara Lundquist blev bästa poänggörare. Läs mer om matchen här.
 

SJ Fan Day blev en succé

(2019-06-20 08:33)
Det blev en eftermiddag full av värme och gemenskap under SJ Fan Day i Solnahallen. – En tuff och bra uppladdning inför EM, sade Danielle Hamilton-Carter med ett leende efter de två matcherna mot SJ Basketligan Special och Vårby Gäris.
 
Nu är flera av ungdomslandslagen igång för en sommar fylld med landslagsläger, turneringar och EM-slutspel för våra senior- och ungdomslandslag. Här följer en genomgång av alla hållpunkter i sommar.
 

Leif Forsberg 1938-2019

(2019-06-18 12:42)
Leif Forsberg, ordförande i Svenska Basketbollförbundet 1969-75, här (till vänster) tillsammans med hedersordförande tillika SBBF:s förste ordförande Lars-Åke Nilsson 1952-69.
 
På onsdag är det öppet för allmänheten när damlandslaget kommer till Solnahallen för att träna och spela matcher. Nu står det klart att Lifestyle Hooper Leo Wilhelm kommer till Solnahallen. Han ska förstärka laget från SJ Basketligan Special.
 
 
Förseelsens art: Våld mot spelare
 
Förseelsens art: Vilseledande genom oriktiga uppgifter samt brott mot SBBF.s tävlingsbestämmelser
 
FIBA Europe har i dagarna två varit i Stockholm inför beslutet om vilka som blir värdnationer för EuroBasket Women 2021. Förutom Sverige är Frankrike, Spanien och Ukraina kandidater.
 
Nynäshamn Basketbollklubb är en av Sveriges yngsta basketföreningar och har under sina första två säsonger vuxit till en av Nynäshamn kommuns största idrottsföreningar med nästan 200 medlemmar fördelat på 11 träningsgrupper/lag.
 
Den 24 augusti genomförs ett extra Förbundsmöte där finns det en punkt av agendan, Svenska Baskets strategi 2025.
 

Sponsorer: 

 

aoh_logo

 

 

magnawood

 

VIC

  

 


Sponsorhuset

 

 

 

Följ oss på Sociala Medier:

 

Bildresultat för instagram

 

Facebook

 

Vi är Idrotts - och Hälsocertiferade:

Postadress:
Kungsbacka BK - Basket
c/o Johnny Wallerman, Skogshöjdsvägen 4
43491 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 0767820615
E-post: johnny@kungsbackabasket.se

Se all info