Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Basketförbundet


Nu är matchtiderna till EM spikade och uppladdningen för det största svenska bortaföljet genom tiderna drar igång. Den 27 februari släpps de svenska biljetterna, båt- och hotellpaket samt båtresor för dem som vill åka tur/retur men har eget boende.
 
Under vecka 9 (sportlovet i Stockholm) och vecka 10 kommer Svenska Basketbollförbundet att ha två utbildingar parallellt i Åkeshovshallen, samt en i Mölndal, för utbildningen Introduktion Utvecklingstränare.
 
Ny vecka och ny rapport från Basketettan dam, signerad Jacob Stenlund från Västerås Basket, som varje måndag ger er all action från Sveriges näst högsta liga.
 
Över 2000 biljetter är redan sålda och matchen direktsänds på SolidSport. Sverige-Danmark den 21 februari blir riktigt het. - Vi ska spöa skiten ur danskarna, säger Viktor Gaddefors till SolidSport.
 
North West Summer Camp håller varje sommar ett mycket populärt basketläger i Ängelholm och nu söker de unga drivna coacher ett stipendium och en unik möjlighet att arbeta tillsammans med några av Sveriges ledande coacher.
 
Du vet väl att via Folksams Råd och Vård för idrottsskador som ingår i medlemsförsäkringen i SBBF har du tillgång till fysioterapeuter och läkare? Nu har över en miljon idrottare tillgång till kostnadsfri vård via Folksam!
 
Ny vecka och ny rapport från Basketettan dam, signerad Jacob Stenlund från Västerås Basket, som varje måndag ger er all action från Sveriges näst högsta liga.
 

Välkommen Celine Jerebko!

(2019-02-02 10:50)
Izabel Jerebko har blivit storasyster. Den 30 januari föddes Celine Jerebko. Hela familjen mår bra och vi hälsar Celine välkommen till världen och basketfamiljen.
 

USM är igång!

(2019-02-02 10:34)
USM:s andra omgång har startat och över hela landet spelas nu heta matcher i U17 och U19-klasserna. Många av matcherna sänds på SolidSport och här hittar du alla grupper och länkar till de direktsända matcherna.
 
Basketcoachen Vesna kom till Sverige 1991 från forna Jugoslavien. I Sommar i P1 har hon berättat om sin bakgrund och livet i Sverige. Nu utses Vesna till en Loka Hero för hennes stora engagemang för nyanlända ungdomar och nystart av Täby Basket Inter
 
Västerås Baskets nuvarande Head Coach för A-laget har aviserat att detta blir den sista säsongen för honom. Därför söker nu Västerås Basket en ny Head Coach till Damernas A-lag, med start inför säsongen 2019/2020.
 
Ny vecka och ny rapport från Basketettan dam, signerad Jacob Stenlund från Västerås Basket, som varje måndag ger er all action från Sveriges näst högsta liga.
 
Förbundskapten Hugo Lopez har tagit ut landslagstruppen inför de avgörande EM-kvalmatcherna mot Danmark och Vitryssland nästa månad. 14-mannatruppen bygger vidare på den trupp som besegrade Vitryssland i november - och Viktor Gaddefors är tillbaka!
 
Bakgrund:
 

RM - även direktsänt!

(2019-01-25 10:19)
Nu är det dags för RM omgång 3! 16 lag är kvar i tävlingen varav åtta går vidare till nästa runda. Flera av matcherna direktsänds också av klubbarna via SolidSport. Här hittar du grupperna och länkar till sändningarna.
 

Sponsorer: 

 

aoh_logo

 

 

magnawood

 

VIC

  

 


Sponsorhuset

 

 

 

Gilla oss på facebook:

 

Facebook

 

Vi är Idrotts - och Hälsocertiferade:

Postadress:
Kungsbacka BK - Basket
c/o Johnny Wallerman, Skogshöjdsvägen 4
43491 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 0767820615
E-post: johnny@kungsbackabasket.se

Se all info