Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Basketförbundet


Idag börjar Stephen Dippel sin tjänst som kommersiell chef på Svenska Basketbollförbundet. Det är en nyinrättad tjänst som inrättas för att skapa en bredare ekonomisk bas för svensk basket att stå på.
 
202 matcher under helgen. Tangerat rekord för deltagande lag. Idag startar årets upplaga av Riksmästerskapen för flickor och pojkar U15 och U16 med gruppspel på 23 spelorter spritt över hela Sverige.
 
Med anledning av den händelse som ägde rum i matchen mellan Wetterbygden och Södertälje i SBL där sekretariat och statistik missade att bokföra en poäng för Södertälje så har en mängd diskussioner förts på sociala medier.
 
Förbundskapten Marco Crespi har tagit ut sin första trupp inför EM-kvalet. 24 spelare finns med i truppen varav 16 blir kallade till träningsläger i Malmö inför EM-kvalet. Den stora överraskningen är 18-åriga stjärnskottet Tova Sabel från Alvik.
 
Många har märkt att appen där du kan följa förbundsserierna ”Basketappen Live” inte är uppdaterad. Leverantören har angett att de har problem med att uppdatera den.
 
Bristen på idrottshallar är stor i Sverige och det behövs hallar som är tillgängliga för fler. Därför inleder fem av de största förbunden för inomhusidrott ett samarbete med White arkitekter för att ta fram ett koncept för för framtidens idrottshall.
 
Lagom till EM-kvalmatchen mot Montenegro släpper Basketlandslagen sin nya supporterkollektion med t-shirts. På framsidan finns den nya grafiska profilen kring SWEDEN BASKETBALL och på baksidan finns spelarna i damlandslagets namn och nummer.
 
Ny vecka och ny rapport från Basketettan dam, signerad Jacob Stenlund från Västerås Basket, som varje måndag ger er all action från Sveriges näst högsta liga.
 
Mats Levin, Caroline Muzito-Bagenda och Viktor Bengtsson. Det är namnen på coacherna som blivit utnämnda till assisterande coacher för damlandslaget under nye förbundskaptenen Marco Crespis ledning.
 
Eskilstuna Basket rekryterar nu en projektledare/föreningsutvecklare som tillsammans med oss vill skapa morgondagens sätt att driva framtidens idrottsförening.
 

Het landskamp till Malmö

(2019-10-01 08:01)
Sveriges hetaste landslag just nu är utan tvivel det svenska damlandslaget i basket. Efter sommarens succé i EM är det nu äntligen dags för en hemmalandskamp. SBBF har valt att lägga matchen mot Montenegro 17 november i Kalis Loyds hemstad Malmö.
 
Säsongen är i gång i förbundsserierna, så här kommer 2019-2020:s första rapport från Basketettan dam, signerad Jacob Stenlund från Västerås Basket, som varje måndag ger er all action från Sveriges näst högsta liga.
 
Efter gårdagens besked är kvartsfinalparen klara i Svenska Cupen. Vinnarna i dessa matcher avancerar till Final Four och har chansen att vinna en nationell titel och en plats i Europacupen. Flera spännande derbyn står på menyn för basketpubliken.
 
Äntligen är det dags för premiär i SBL! Herrarna drar igång i Kungliga tennishallen och damerna smygstartar i vad många kallar basketens huvudstad, Luleå. Här får du en genomgång av vad som väntar säsongen 2019-2020.
 
Vi säger grattis till Fanny Wadling och Amanda Kantzy som tilldelats Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium för 2019-2020!
 

Sponsorer: 

 

aoh_logo

 

 

magnawood

 

VIC

  

 


Sponsorhuset

 

 

 

Följ oss på Sociala Medier:

 

Bildresultat för instagram

 

Facebook

 

Vi är Idrotts - och Hälsocertiferade:

Postadress:
Kungsbacka BK - Basket
c/o Johnny Wallerman, Skogshöjdsvägen 4
43491 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 0767820615
E-post: johnny@kungsbackabasket.se

Se all info