Vi är ett gäng tjejer i olika åldrar som älskar att spela basket. Vi tränar 3 dagar i veckan och spelar seriespel i Division 3.

Matchreferat DD2 - Högsbo
2022-10-28 10:28

I söndags spelade vårt damlag match mot Högsbo.

Damerna har haft en tuff start på säsongen. Tjejerna var taggade på att ge Högsbo en riktig match.

Första perioden startade bra, båda lagen hängde med i matchen och Kungsbacka ledde med 18-16. Efter en stabil första period bestämde sig tjejerna för att trycka på ordentligt och startade andra perioden med att göra 10p i rad, och stoppa Högsbo totalt.

En riktigt bra andra period ledde till att Kungsbacka kunde hålla ledningen i resten av matchen.

Vinst med 79-63!

(18-16, 25-11, 26-30, 10-6)

Poängfördelning i Kungsbacka

Hanna Wallerman 23p, Vera Kronqvist 19p, Alicia Rosvall 18p, Emma Hägerstrand 6p, Elin Lembing 4p, Filippa Reismer 3p, Senaria Samin 2p, Smilla Strandeberg 2p, Victoria Röshammar 2p

Nu är det några veckors vila innan nästa match mot Kvarnby.

13 nov kl 18:00 i Varlahallen

Damlaget stannar i Div2
2022-05-05 07:57

Glädjande nyheter!!
Inget lag har valt att kvala upp från Div3 vilket innebär att vårt damlag slipper kvalspel och behåller sin plats i Damer Div 2 till nästa säsong. Grymt jobbat tjejer🔥

Matchreferat DD2 - Sätila
2022-01-26 16:53

Sätila - Kungsbacka, resultat 71-52

I tisdags spelade våra damer i Div2 match mot Sätila. Man visste redan innan matchen att det skulle bli tufft. Sätila har vunnit alla matcher och är därmed obesegrade.

Kungsbackas tjejer startade matchen exemplariskt och ledde med 2-9 efter 6 minuter. Sätila vaknade till och matchen var jämn fram till slutet av tredje perioden.

I fjärde perioden orkade våra tjejer inte hålla emot längre och Sätila drog ifrån och kunde vinna matchen.

Trots denna förlust var detta en riktigt bra match av Kungsbacka. Hårt försvarsarbete och snabb sving i anfall.

Nästa match
Damer Div2
Crossover - Kungsbacka
6 februari 20:30 Idrottshögskolan

Rebecka Westblom 18p, Hanna Wallerman 16p, Vera Kronqvist 8p, Elin Lembing 5p, Smilla Strandeberg 5p

Första vinsten för Damlaget i Div2!
2021-10-11 12:29

Efter en jämn match mot Lerum i vår premiär i div 2 så kom äntligen vår första vinst. I söndags spelade vårt damlag mot gästande Crossover. 1:a perioden spelade båda lagen jämt med en något trevande start för Kungsbacka.

I 2:a perioden ökade vi farten något och jobbade hårdare i defence vilket gav resultat. Vi tog en tydlig ledning och fortsatte i samma anda även i 3:e perioden. Två riktigt starka perioder i rad. Bra arbete med returtagning och hög bollfart samt ett bra 3 poängsskytte.

I 4:e perioden slappnade tjejerna av vilket kan vara farligt men ledningen var så pass stor och Crossover hade inte förutsättningar att komma ikapp.
Vinst med 56-44.

Poängfödelning i Kungsbacka

Hanna Wallerman 18, Vera Kronqvist 14, Elin Lembing 13, Katarina Georgsson 4, Malin Heym 4, Nathalie Berg 3

Nästa Match

Borås - Kungsbacka

17 oktober, kl 14:00 i Kyllaredshallen

Damlaget nära första vinsten i Div2!
2021-10-06 10:55

I söndags spelade Damer Division 2 sin andra seriematch för säsongen mot Lerum Basket.

Våra damer lyckades komma in bra i matchen och spelade jämnt mot Lerum. Elin Lembing och Nathalie Berg tog för sig bra i anfall. Men tidigt i matchen drabbades Kungsbacka av foulproblem på två starka spelare.

Hanna Wallerman och Rebecka Wesblom hade dragit på sig 3 respektive 4 fouls i första halvlek. Detta gjorde att tjejerna inte våga spela lika aggresivt i försvar. Med en hel period kvar av matchen fick Rebecka sin sista foul och det var därmed slutspelat för hennes del.

Men Kungsbacka lyckades ändå hålla i och fortsätta vara med i matchen. När det var 5 sekunder kvar på matchklocken ledde Lerum med 4 poäng. Kungsbacka sköt en trepoängare som missades. Lerum snodde då bollen och pillade i sina 2 sista poäng för matchen.

Kungsbacka förlorade därmed matchen med 73-67.

Trots förlust var det en bra match för tjejerna. De har haft en tuff start på säsongen med matcher i Senior-DM, men nu lossnade det.

Dessutom saknades Vera Kronqvist och Smilla Strandeberg som är två unga pigga spelare med energi!

På hemmaplan vid nästa möte kan matchen se helt annorlunda ut.

Hanna Wallerman 31, Nathalie Berg 9, Katarina Gerogsson 6, Rebecka Westblom 6, Elin Lembing 4, Victoria Röshammar 4, Malin Heym 4, Alicia Rosvall 3