Prova på basket!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Damlaget nära första vinsten i Div2!
2021-10-06 10:55

I söndags spelade Damer Division 2 sin andra seriematch för säsongen mot Lerum Basket.

 

Våra damer lyckades komma in bra i matchen och spelade jämnt mot Lerum. Elin Lembing och Nathalie Berg tog för sig bra i anfall. Men tidigt i matchen drabbades Kungsbacka av foulproblem på två starka spelare.

Hanna Wallerman och Rebecka Wesblom hade dragit på sig 3 respektive 4 fouls i första halvlek. Detta gjorde att tjejerna inte våga spela lika aggresivt i försvar. Med en hel period kvar av matchen fick Rebecka sin sista foul och det var därmed slutspelat för hennes del.

 

Men Kungsbacka lyckades ändå hålla i och fortsätta vara med i matchen. När det var 5 sekunder kvar på matchklocken ledde Lerum med 4 poäng. Kungsbacka sköt en trepoängare som missades. Lerum snodde då bollen och pillade i sina 2 sista poäng för matchen.

Kungsbacka förlorade därmed matchen med 73-67.

 

Trots förlust var det en bra match för tjejerna. De har haft en tuff start på säsongen med matcher i Senior-DM, men nu lossnade det.

Dessutom saknades Vera Kronqvist och Smilla Strandeberg som är två unga pigga spelare med energi!

På hemmaplan vid nästa möte kan matchen se helt annorlunda ut.

 

Poängfördelning i Kungsbacka

Hanna Wallerman 31, Nathalie Berg 9, Katarina Gerogsson 6, Rebecka Westblom 6, Elin Lembing 4, Victoria Röshammar 4, Malin Heym 4, Alicia Rosvall 3

 

Nästa match

10 oktober mot Crossover Basketball

Uppkast kl 16:00, Kollahallen

 
VÅRA SPONSORER
Följ oss på sociala medier