Prova på basket!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

F09 vinner GULD i Basketfestivalen!
2022-05-31 14:26

F09 tog hem guldet i B-slutspelet i Basketfestivalen i helgen🥇

 

Tjejerna hamnade i en tuff grupp som gjorde att de placerade sig som 3:a.

Efter det väntade en sextondelsfinal mot en 5:a från en annan grupp, den kunde de vinna enkelt med 34-1.

Samma dag spelade de även åttondelsfinal och kvartsfinal. Två matcher som var jämna till en början men där tjejerna visade att hårt försvar gör jobbet. Vinst även där!!

 

På söndagen väntade BMS Herlev i en semifinal. Coacharna hade spanat in laget från dagen innan och insett att här är det 30 minuter hårt arbete som gäller för att ta oss vidare till final.

Matchen var otroligt jämn hela tiden. Domarna blåste väldigt mycket fouls på båda lagen vilket vi kunde utnyttja väl i anfall. Många attacker resulterade i straffkast. När slutsignalen gick vann Kungsbacka med 13-11. Dags för Final!!!

 

Bara 2 timmar senare var det dags för samling och uppladdning av final, där Köping stod som motståndare, som även var i samma grupp som Kungsbacka i gruppspelet. Tjejerna visste precis vilka spelare de behövde plocka bort för att ta en ledning direkt. Precis som tidigare så visar laget att försvaret vinner matcher. En tuff helplanspress genom hela matchen gjorde att tjejerna enkelt kunde dra ifrån och visa vilket fantastiskt lag de är!!

Finalen vann Kungsbacka med 30-13🏆

 

Vi har riktigt grymma tjejer som sliter efter varje boll konstant. De ger sig aldrig! Stort grattis till guldet!!!

 
VÅRA SPONSORER
Följ oss på sociala medier