Prova på basket!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Skövde Basketcup 2022!
2022-05-09 11:54

Förra helgen hade vi 8 lag från föreningen som spelade Skövde Basketcup. Ledarna till lagen har skrivit några rader om hur helgen var.

 

POJKAR 2010/2011

PU12 åkte med två lag till Skövde och vi hade väldigt roligt ihop, både på och utanför basketplanen. Vi kunde se flera kamratrelationer som skapades och fördjupades. På planen utvecklade vi passningsspelet och mest påtagligt ökade vi både tempo och kämparglöd. Vi hade många hejande supportrar på plats och hjälpsamma föräldrar som snabbt var på plats med bilar när vi missade bussen till semifinalen. Stort tack till Tomas (team manager) och Fredrik (coach) som tillsammans med mig (Jens) tog hand om laget hela helgen.

 

POJKAR 2008

P08 åkte med 11 spelare och nästan fullt lag till Skövde och spelade en sen match på fredagkvällen. Det var en jämn match men tyvärr höll det inte. På kvällen började några spelare i laget känna sig lite krassliga vilket gjorde att vi tappade tre spelare dagen efter där vi spelade tre matcher. Efter att åkt med 11 spelare slutade det med att fyra av dem fick kämpa sig igenom sista matchen på grund av skador och sjukdomar. Det var kanske inte en helg som gick helt enligt planerna. Men roligt hade killarna, dem låg kanske uppe lite för länge och skrattade på kvällarna men det är väl så det ska vara på en cup. På söndagen avslutade vi helgen med att åka till Laserdome i Skövde och kollade på lite slutspelsmatcher.

Vi coacher hade en väldigt rolig helg med laget och vi hoppas och tror att spelarna kände detsamma!

 

POJKAR 2006

HU16 åkte till Skövde med 7 spelare. På grund av en skada spelade laget de avslutande matcherna med endast 6 spelare. Trots detta gjorde grabbarna sin bästa turnering någonsin. I gruppspelet vann laget två av tre matcher och gick därmed till semifinal i A-slutspelet. Semifinalen spelades tidigt på söndagen mot Varberg som tyvärr visade sej vara en övermäktig motståndare. Varberg vann semifinalen och senare även finalen. Cupen som helhet var kanonbra med fint väder, utmanande matcher och jättefina prestationer på planen.

 

FLICKOR 2012

FU10 var på sin första cup i Skövde. Lika stort äventyr att räkna poäng som att sova borta.

Tjejerna kämpade tappert och vann 1 match av sina 4. Sammanfattningsvis så är det roligast att vinna matcher, men det är också roligt att gå på äventyrsbad, köpa mellanmål och heja på andra KBA lag.

 

FLICKOR 2010/2011

F10/11 åkte med fullt lag till Skövde, 12 friska och peppade tjejer. Detta var deras första cup någonsin och många var nervösa över vad som Skövde basketcup skulle erbjuda. Men som vanligt visade tjejerna på att de är trygga och stabila spelare. Snabba, bollhungriga och peppande mot varandra. Alla flickorna gjorde en otrolig utveckling, första matchen var lite kämpig, det var tufft motstånd. Nästa dag var de mer trygga och började hitta snygga passningar och fina lay ups. Vår sista match var fantastiskt, de visade på tuffhet, glädje och fart vilket var exakt det vi tränare tjatat om under turneringen. Skövde cupen var en lärorik och rolig upplevelse för både spelarena men även för oss coacher.

 

FLICKOR 2008

Vi startar helgen med match mot Viby, det blev en väldigt tuff match då nerverna var stora och tjejerna var inte alls beredda på motståndet som de möttes av. Lördagen kom och tjejernas första match för dagen var mot Ytterby. Vi har mött dem tidigare och hade en aning om hur de spelar. Vi hade ledningen hela matchen fram till sista minuterna då tjejerna helt tappade sitt spel och det blev en dyster förlust med 4 poäng. Nästa match var mot Nässjö. Vi var inte med från start och dom drog i väg på en gång, vilket gav oss den tredje förlusten. Lördagens tredje match, kvartsfinal, vinna eller försvinna. Tjejerna var taggade trots förlusterna från gruppspelet. Nu var det ÄLI som stod på andra sidan av planen och tjejerna var med från start, det var en jämn match som slutade en 2-poängsvinst. Semifinalen spelades tidigt på söndag morgon och vårt motstånd var Malbas. Det var en match där avgörandet kom i slutminuten. Vinst med 1 poäng, tack vare viljestyrka rakt igenom. FINAL!! I finalen mötte vi Ytterby igen, tjejerna ville ha revansch från gruppspelet, men det är också lagets nyfunna vänner under cupen. Matchen startade och vi spelade otroligt bra försvar. Anfallsmässigt kom vi inte hela vägen. Efter halva matchen vaknade vi till och vi får bättre flyt i anfallen. Viljan och en otrolig kämpaglöd resulterade i vinst med 3 poäng! Tjejerna gjorde en fantastisk prestation med 6st spelare och vände 3 raka förluster till 3 raka vinster, vilket resultera i ett B-guld. Grymt jobbat tjejer!

 

FLICKOR 2007

Äntligen var det dags för Skövde Basketcup. Efter 2 inställda år med pandemi blev cupen äntligen av! Även om vi bara hade med oss 6 spelare var tjejerna rejält taggade på cup. Gruppspelet började med en match mot Malbas duktiga F08 lag som hade lagt sig i en äldre åldersklass. Trots förlust spelar vi fantastiskt bra försvarsspel, och var nöjda trots förlust. Andra matchen mötte vi Ytterby som vi förlorat mot i både mötena i seriespelet. Även detta mötet resultera i förlust då vi inte riktigt hade vaknat och fick till det fantastiska försvarsspelet från dagen innan. Sista gruppspelsmatchen var mot Viby som brukar komma med duktiga lag. Vi hade ledningen i halvlek med 2 poäng, men orkade inte med deras helplanspress och tappar matchen.

 

Efter 3 raka förluster väntade B-slutspelet. Kvartsfinalmatchen spelades mot Kvarnby som vi mött i vårt seriespel i Westra. Alltid jämna matcher, och det blev även denna. Efter mycket vilja och bra försvarsspel lyckades vi vinna matchen med 18-13.

 

I semifinalen väntade Varberg. Ett lag vi inte visste mycket om då vi aldrig mötts i seriespelet. Efter någon minut leder Varberg med 6-0, vi hade inte vaknat. Klockan var visserligen 08:00, men tröttheten av att vara få spelare visade sig också. Sen var det som att alla vaknade samtidigt. Vi tog ikapp och det var lika vid halvlek. Sista perioden la vi allt krut på försvaret och vi lyckades stoppa i 4p mer än Varberg.

 

I finalen stod vi inför ett returmöte med Ytrerby. Vi ledare såg tröttheten hos tjejerna, men de uttryckte också viljan på revansch. Läktaren var full med publik från Kungsbacka som hejade på. Vi coacher konstaterade att inte ett ljud av vad vi ropade ut nådde spelarnas öron. Vilken stämning det var! Efter halva matchen spelad var det jämnt. Matchen fortsätter jämnt tills vi lyckas ta en ledning på 4 poäng efter halva andra perioden. Nu såg man att orken inte fanns. Ytterby med 12 spelare bytte femma efter femma för att trötta ut oss. Deras taktik gav utdelning och vi förlorar matchen med 4 poäng.

 

Trots att vi inte lyckades vinna guldet visar de på sin enorma utveckling. Alla matcher rakt igenom välspelade och de växte match för match även om det också blev tyngre för benen. Vi ledare är så nöjda och stolta över allas prestationer denna helgen

Damlaget stannar i Div2
2022-05-05 07:56

Glädjande nyheter!!
Inget lag har valt att kvala upp från Div3 vilket innebär att vårt damlag slipper kvalspel och behåller sin plats i Damer Div 2 till nästa säsong. Grymt jobbat tjejer🔥

F08 vinner GULD i Skövde Basketcup!
2022-05-03 22:48

Efter 3 raka förluster i gruppspelet vände F08 trenden och vann två jämna matcher, kvartsfinal och semifinal, mot Äli och Malbas. Bara med 2 poäng och 1 poäng respektive.

 

I finalen stod Ytterby på andra sidan som vi tidigare mött i Westras seriespel. Båda de mötena i serien resulterade i vinst efter väldigt jämna matcher. I cupens gruppspel vann Ytterby mötet efter att vi tappat matchen de sista minuterna. Tjejerna var taggade på revansch.

 

När matchen började kunde man se att båda lagen hade trötta ben, som det kan bli i en finalmatch. Orken ökade inte av att vi nästan i alla matcher spelat med enbart 6 spelare. Efter 8 minuter spelade stod det 2-2 på resultattavlan. Båda lagen la fokuset på att spela försvar framför att spela anfall. Vi lyckades under första halvan av andra perioden att göra ett ryck och tog en ledning med 7p. Sista minuterna trycker Ytterby med sina allra sista krafter och lyckades närma sig med 3p.

Men vårt försvarsspel, returtagning och dykningar efter lose-balls gjorde det alldeles för svårt att få tillräckligt många chanser till att de skulle kunna komma ikapp. Slutsignalen ljöd, ställningen på resultattavlan visade 12-15 till Kungsbacka! B-guldet var vårt!!🏆

 

Vi ledare vill tacka alla tjejer för deras inställning och kämpaglöd över helgen. Man kan bara konstatera att alla spelare har vuxit och vi ser nu fram emot att fortsätta jobbet att utveckla och nå nya höjder!

William godkänd Nivå 2 Domare
2022-05-02 17:07

Vi säger stort grattis till vår domare William Cederberg som i helgen genomförde den sista utbildningshelgen av Nivå 2 Domare, och han blev godkänd.

 

Nu väntar utmaningar med att få döma Div2-matcher i Westras distrikt. Lycka till William. Du är grym!

HU19 vinner mot KFUM Göteborg!
2022-04-11 14:12

HU19 slog KFUM Göteborg med 95-89 på bortaplan i söndags.

Matchen svängde fram och tillbaka, KFUM vann period 1 och 3 och vi vann övriga.

Inför sista perioden låg vi under med 72-66 men vi hade bäst moral och kämparglöd och sprang ifrån dem i sista perioden med 29-17.

Vi hade en jämn poängfördelning vilket är mycket positivt

Anton 28p

Erik 22p

Sten 17p

Olof 16p

Viktor 12p

 

Bra jobbat killar!

Matchreferat DD2 - Sätila
2022-01-26 16:51

Sätila Basket - Kungsbacka Basket, resultat 71-52

I tisdags spelade våra damer i Div2 match mot Sätila. Man visste redan innan matchen att det skulle bli tufft. Sätila har vunnit alla matcher och är därmed obesegrade.

Kungsbackas tjejer startade matchen exemplariskt och ledde med 2-9 efter 6 minuter. Sätila vaknade till och matchen var jämn fram till slutet av tredje perioden.
I fjärde perioden orkade våra tjejer inte hålla emot längre och Sätila drog ifrån och kunde vinna matchen.

Trots denna förlust var detta en riktigt bra match av Kungsbacka. Hårt försvarsarbete och snabb sving i anfall.

Nästa match
Damer Div2
Crossover - Kungsbacka
6 februari 20:30 Idrottshögskolan

Poängfördelning i Kungsbacka
Rebecka Westblom 18p, Hanna Wallerman 16p, Vera Kronqvist 8p, Elin Lembing 5p, Smilla Strandeberg 5p

Nyheter från våra lag
Basketskola Pojkar (2013-2014), 05/05 08:00 
Basketskola Flickor (2013-2014), 05/05 07:59 
Damer Division 2, 05/05 07:57 
HU19 (2002-2005), 11/04 14:16 
Damer Division 2, 26/01 16:53 
Herrar Division 3, 25/01 14:08 
 
Våra sponsorer
Följ oss på sociala medier