Prova på basket!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Tack för denna säsongen!
2022-06-20 10:53

Tack för en fantastisk avslutning av säsongen och invigning av vår nya hemmahall Varla Idrottshall. Närmare 300 medlemmar var på plats idag!
Vi säger stort tack för denna säsongen till alla fantastiska medlemmar! Nu vilar vi i juli och taggar om för ännu en säsong tillsammans.💙

 

Håll utkik för fler bilder på vår instagram, @annaalbinssonfoto var på plats och fotade massor.

Inbjudan till Youth Camp 2022
2022-06-15 15:19

Kungsbacka Basket Youth Camp är ett dagsläger under sommaren för spelare
födda 2006-2010. Syftet med lägret är att utveckla spelarnas basketkunskaper
både tekniskt och taktiskt.

 

Datum: 1-3 Augusti 2022
Tid: 10:00-16:00
Plats: Varlahallen

Anmälan görs via länken: https://forms.gle/chE9r1MXichC8qGo6


Lägret kommer att bestå av minst två träningspass varje dag, vi kommer även att ha föreläsningar inom kost och välmående.

Varje spelare kommer att få lunch alla tre dagar samt någon frukt/mellanmål. I anmälan ingår även en snygg T-shirt med vår Kungsbacka Basket Youth Camp logga!


En kallelse skickas ut separat till de som har anmält sig med exakta tider samt vad
man bör ha med sig. Detta kommer cirka två veckor innan lägret.


Sista anmälningsdag är den 17 juli 2022.
Kostnad 650 kr per spelare.
Faktura skickas ut till de som anmält sig.

 


Kontaktuppgifter:
Joan Nuevo
0706 287075
joan@kungsbackabasket.se

Hanna Wallerman
0706 114604
hanna@kungsbackabasket.se

Sommaravslutning och invigning av Varlaskolans Idrottshall
2022-05-31 22:19

Då var det äntligen dags att få arrangera vår årliga sommaravslutning igen!! Som vi har väntat!

 

Denna sommaravslutningen blir något alldeles extra då vi också inviger Varlaskolans Idrottshall som vår nya hemmahall. Detta vill ni inte missa!

 

I vanlig ordning kommer alla ombytta för aktivitet och tävlingar som passar alla åldrar. Ni kan vara lugna, en uppvärmning kommer att äga rum innan vi börjar med att röra oss alldeles för snabbt :).

 

Anmäl ert deltagande via formuläret: Anmälan Sommaravslutning 2022

 

Tid: Söndagen 19/6 kl. 12:00-15:00
Plats: Varlaskolans Idrottshall
Matkostnad: 30 kr/person eller 100 kr/familj

F09 vinner GULD i Basketfestivalen!
2022-05-31 14:16

F09 tog hem guldet i B-slutspelet i Basketfestivalen i helgen🥇

 

Tjejerna hamnade i en tuff grupp som gjorde att de placerade sig som 3:a.

Efter det väntade en sextondelsfinal mot en 5:a från en annan grupp, den kunde de vinna enkelt med 34-1.

Samma dag spelade de även åttondelsfinal och kvartsfinal. Två matcher som var jämna till en början men där tjejerna visade att hårt försvar gör jobbet. Vinst även där!!

 

På söndagen väntade BMS Herlev i en semifinal. Coacharna hade spanat in laget från dagen innan och insett att här är det 30 minuter hårt arbete som gäller för att ta oss vidare till final.

Matchen var otroligt jämn hela tiden. Domarna blåste väldigt mycket fouls på båda lagen vilket vi kunde utnyttja väl i anfall. Många attacker resulterade i straffkast. När slutsignalen gick vann Kungsbacka med 13-11. Dags för Final!!!

 

Bara 2 timmar senare var det dags för samling och uppladdning av final, där Köping stod som motståndare, som även var i samma grupp som Kungsbacka i gruppspelet. Tjejerna visste precis vilka spelare de behövde plocka bort för att ta en ledning direkt. Precis som tidigare så visar laget att försvaret vinner matcher. En tuff helplanspress genom hela matchen gjorde att tjejerna enkelt kunde dra ifrån och visa vilket fantastiskt lag de är!!

Finalen vann Kungsbacka med 30-13🏆

 

Vi har riktigt grymma tjejer som sliter efter varje boll konstant. De ger sig aldrig! Stort grattis till guldet!!!

Skövde Basketcup 2022!
2022-05-09 11:54

Förra helgen hade vi 8 lag från föreningen som spelade Skövde Basketcup. Ledarna till lagen har skrivit några rader om hur helgen var.

 

POJKAR 2010/2011

PU12 åkte med två lag till Skövde och vi hade väldigt roligt ihop, både på och utanför basketplanen. Vi kunde se flera kamratrelationer som skapades och fördjupades. På planen utvecklade vi passningsspelet och mest påtagligt ökade vi både tempo och kämparglöd. Vi hade många hejande supportrar på plats och hjälpsamma föräldrar som snabbt var på plats med bilar när vi missade bussen till semifinalen. Stort tack till Tomas (team manager) och Fredrik (coach) som tillsammans med mig (Jens) tog hand om laget hela helgen.

 

POJKAR 2008

P08 åkte med 11 spelare och nästan fullt lag till Skövde och spelade en sen match på fredagkvällen. Det var en jämn match men tyvärr höll det inte. På kvällen började några spelare i laget känna sig lite krassliga vilket gjorde att vi tappade tre spelare dagen efter där vi spelade tre matcher. Efter att åkt med 11 spelare slutade det med att fyra av dem fick kämpa sig igenom sista matchen på grund av skador och sjukdomar. Det var kanske inte en helg som gick helt enligt planerna. Men roligt hade killarna, dem låg kanske uppe lite för länge och skrattade på kvällarna men det är väl så det ska vara på en cup. På söndagen avslutade vi helgen med att åka till Laserdome i Skövde och kollade på lite slutspelsmatcher.

Vi coacher hade en väldigt rolig helg med laget och vi hoppas och tror att spelarna kände detsamma!

 

POJKAR 2006

HU16 åkte till Skövde med 7 spelare. På grund av en skada spelade laget de avslutande matcherna med endast 6 spelare. Trots detta gjorde grabbarna sin bästa turnering någonsin. I gruppspelet vann laget två av tre matcher och gick därmed till semifinal i A-slutspelet. Semifinalen spelades tidigt på söndagen mot Varberg som tyvärr visade sej vara en övermäktig motståndare. Varberg vann semifinalen och senare även finalen. Cupen som helhet var kanonbra med fint väder, utmanande matcher och jättefina prestationer på planen.

 

FLICKOR 2012

FU10 var på sin första cup i Skövde. Lika stort äventyr att räkna poäng som att sova borta.

Tjejerna kämpade tappert och vann 1 match av sina 4. Sammanfattningsvis så är det roligast att vinna matcher, men det är också roligt att gå på äventyrsbad, köpa mellanmål och heja på andra KBA lag.

 

FLICKOR 2010/2011

F10/11 åkte med fullt lag till Skövde, 12 friska och peppade tjejer. Detta var deras första cup någonsin och många var nervösa över vad som Skövde basketcup skulle erbjuda. Men som vanligt visade tjejerna på att de är trygga och stabila spelare. Snabba, bollhungriga och peppande mot varandra. Alla flickorna gjorde en otrolig utveckling, första matchen var lite kämpig, det var tufft motstånd. Nästa dag var de mer trygga och började hitta snygga passningar och fina lay ups. Vår sista match var fantastiskt, de visade på tuffhet, glädje och fart vilket var exakt det vi tränare tjatat om under turneringen. Skövde cupen var en lärorik och rolig upplevelse för både spelarena men även för oss coacher.

 

FLICKOR 2008

Vi startar helgen med match mot Viby, det blev en väldigt tuff match då nerverna var stora och tjejerna var inte alls beredda på motståndet som de möttes av. Lördagen kom och tjejernas första match för dagen var mot Ytterby. Vi har mött dem tidigare och hade en aning om hur de spelar. Vi hade ledningen hela matchen fram till sista minuterna då tjejerna helt tappade sitt spel och det blev en dyster förlust med 4 poäng. Nästa match var mot Nässjö. Vi var inte med från start och dom drog i väg på en gång, vilket gav oss den tredje förlusten. Lördagens tredje match, kvartsfinal, vinna eller försvinna. Tjejerna var taggade trots förlusterna från gruppspelet. Nu var det ÄLI som stod på andra sidan av planen och tjejerna var med från start, det var en jämn match som slutade en 2-poängsvinst. Semifinalen spelades tidigt på söndag morgon och vårt motstånd var Malbas. Det var en match där avgörandet kom i slutminuten. Vinst med 1 poäng, tack vare viljestyrka rakt igenom. FINAL!! I finalen mötte vi Ytterby igen, tjejerna ville ha revansch från gruppspelet, men det är också lagets nyfunna vänner under cupen. Matchen startade och vi spelade otroligt bra försvar. Anfallsmässigt kom vi inte hela vägen. Efter halva matchen vaknade vi till och vi får bättre flyt i anfallen. Viljan och en otrolig kämpaglöd resulterade i vinst med 3 poäng! Tjejerna gjorde en fantastisk prestation med 6st spelare och vände 3 raka förluster till 3 raka vinster, vilket resultera i ett B-guld. Grymt jobbat tjejer!

 

FLICKOR 2007

Äntligen var det dags för Skövde Basketcup. Efter 2 inställda år med pandemi blev cupen äntligen av! Även om vi bara hade med oss 6 spelare var tjejerna rejält taggade på cup. Gruppspelet började med en match mot Malbas duktiga F08 lag som hade lagt sig i en äldre åldersklass. Trots förlust spelar vi fantastiskt bra försvarsspel, och var nöjda trots förlust. Andra matchen mötte vi Ytterby som vi förlorat mot i både mötena i seriespelet. Även detta mötet resultera i förlust då vi inte riktigt hade vaknat och fick till det fantastiska försvarsspelet från dagen innan. Sista gruppspelsmatchen var mot Viby som brukar komma med duktiga lag. Vi hade ledningen i halvlek med 2 poäng, men orkade inte med deras helplanspress och tappar matchen.

 

Efter 3 raka förluster väntade B-slutspelet. Kvartsfinalmatchen spelades mot Kvarnby som vi mött i vårt seriespel i Westra. Alltid jämna matcher, och det blev även denna. Efter mycket vilja och bra försvarsspel lyckades vi vinna matchen med 18-13.

 

I semifinalen väntade Varberg. Ett lag vi inte visste mycket om då vi aldrig mötts i seriespelet. Efter någon minut leder Varberg med 6-0, vi hade inte vaknat. Klockan var visserligen 08:00, men tröttheten av att vara få spelare visade sig också. Sen var det som att alla vaknade samtidigt. Vi tog ikapp och det var lika vid halvlek. Sista perioden la vi allt krut på försvaret och vi lyckades stoppa i 4p mer än Varberg.

 

I finalen stod vi inför ett returmöte med Ytrerby. Vi ledare såg tröttheten hos tjejerna, men de uttryckte också viljan på revansch. Läktaren var full med publik från Kungsbacka som hejade på. Vi coacher konstaterade att inte ett ljud av vad vi ropade ut nådde spelarnas öron. Vilken stämning det var! Efter halva matchen spelad var det jämnt. Matchen fortsätter jämnt tills vi lyckas ta en ledning på 4 poäng efter halva andra perioden. Nu såg man att orken inte fanns. Ytterby med 12 spelare bytte femma efter femma för att trötta ut oss. Deras taktik gav utdelning och vi förlorar matchen med 4 poäng.

 

Trots att vi inte lyckades vinna guldet visar de på sin enorma utveckling. Alla matcher rakt igenom välspelade och de växte match för match även om det också blev tyngre för benen. Vi ledare är så nöjda och stolta över allas prestationer denna helgen

Damlaget stannar i Div2
2022-05-05 07:56

Glädjande nyheter!!
Inget lag har valt att kvala upp från Div3 vilket innebär att vårt damlag slipper kvalspel och behåller sin plats i Damer Div 2 till nästa säsong. Grymt jobbat tjejer🔥

Nyheter från våra lag
DU13 (2009), 31/05 14:26 
Basketskola Pojkar (2013-2014), 05/05 08:00 
Basketskola Flickor (2013-2014), 05/05 07:59 
Damer Division 2, 05/05 07:57 
HU19 (2002-2005), 11/04 14:16 
Damer Division 2, 26/01 16:53 
 
Våra sponsorer
Följ oss på sociala medier