Hoppa till sidans innehåll

Historisk vinst för damlaget i Div2

29 NOV 2019 12:39
Damerna tog äntligen sin första vinst i Division 2 efter en tuff match mot Stenungsund!
  • Skapad: 29 NOV 2019 12:39

Tisdagskväll, regnet låg tungt på himlen. Långt till Stenungsund. Aj. Trafikolycka i Göteborg. Vi blev sena och landade in på arenan 30 min före uppkast. Inget snack i omklädningsrummet. Men, vi visste ändå vad vi skulle göra och vad som krävdes av oss om vi tänker åka hem med vinst.

Som vanligt slås man av deras längd och storlek. Vi har ett ungt lag och inte alls den tyngd som vi möttes av. Detta ställer stora krav på Annie och Elin som tvingades att ta hand om deras riktigt långa insidespelare. Det tog oss en stund innan vi hittade hur vi skulle plocka bort deras inside. Vi frontade nära korg och tryckte ut så mycket vi kunde en bit ut. Tjejerna fixade detta galant med mycket hjälp av dubblingar mm.

Nästa problem var vår offencespel. Vi försökte gå på attack men det var i stort sett lönlöst. Vi kom helt enkelt inte igenom deras långa försvar. Bara att tänka om, vi ökade bollrörelsen och svingade bollen så fort vi kunde för att skapa yta för distansskytte. Att enbart lita på treor är ett vågspel, så det gäller att ta alla tillfällen som bjuds att även pilla i tvåpoängare. Vi försökte komma så nära som möjligt för att öka skottprocenten utan att bli blockade. Vi hade en tung dag i skyttet. Inget satt som det skulle. Vi var helt klart det bättre laget men låg ändå under med 10 som mest.

Att spela i deras tempo är ingen vinnande melodi. Vi satte upp en helplanspress och jobbade stenhårt på att föröka komma ikapp. Vi kämpade och gav aldrig upp och det gav resultat. När slutsignalen gått så stod vi som segrare. Detta var vår första vinst i Division 2!!!

Stenungsund - Kungsbacka
45-52
(11-11, 9-6, 13-16, 12-19)

Poängfödelning i Kungsbacka:

Hanna Wallerman 18, Emma hägerstrand 8, Nathalie Berg 7, Annie Bredänge 7, Elin Lembing 5, Sofia Bille Köhler 4, Vera Kronqvist 2, Victoria Röshammar 1

Skribent: Johnny Wallerman
Epost: Adressen Gömd

 

 

Sponsorer:  

 

aoh_logo

 

  

 

Följ oss på Sociala Medier:

 

Vi är Idrotts - och Hälsocertiferade:

Postadress:
Kungsbacka BK - Basket
c/o Johnny Wallerman, Skogshöjdsvägen 4
43491 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 0706514551
E-post: johnny@kungsbackabas...