Hoppa till sidans innehåll

F15 vinnare av Kungsbacka Basketcup 2019

30 SEP 2019 11:44
F15 tog hem guldet i Kungsbacka Basketcup efter en riktig rysare till final!
  • Uppdaterad: 30 SEP 2019 11:44

Den 20-22 september spelades vår egen turnering Kungsbacka Basketcup för andra året i rad. Kungsbacka Basket deltog med 9 lag. Totalt var det 97 lag som spelade basket i Kungsbacka denna helg.

Flickor 15 steppade upp rejält under denna helg, och vann sina två första matcher enkelt. De slutade som tvåa i gruppspelet efter en tuff förlust mot Lugi.
I A-slutspelets semifinal stod Hammarkullen som motstånade. Kungsbacka visade vilket fint lagspel de hade och kämpade sig till en vinst, slutresultatet blev 14-18.

Yes, nu väntar final mot Lugi som vi förlorade mot i gruppspelet. Men det gjorde inte tjejerna ett dugg rädda. De var sugna på revanch, och det är precis vad vi fick!
Det var en riktigt rysare till final. När det var 11 sekunder kvar av matchen låg vi under med ett poäng. Beatrice Tegland blev foulad och fick skjuta två straffkast, men missade båda. Men det stoppade henne inte. Hon tog istället sin egen retur och la i bollen i krogen. 2 poäng!! Lugi tar timeout och får ett sista avslut på korgen men missar. Vi vinner finalen i A-slutspel med 24-23!!!

Oj vilka tjejer vi har! Det som är extra roligt är att alla i laget är delaktiga i spelet och vågar. Penny Olinder och Iris Skopin har inte ens spelat basket ett år ännu, men ändå tar de för sig och spelar fantasiskt bra basket tillsammans med sina lagkompisar!

Sofia Bille Köhler blev utsedd till Matchens Lirare i finalen. Hon var den bästa poängplockaren med 14 poäng, och hon visade verkligen vilken bra spelförståelse hon har för basket.

Flickor 05 är det första laget i Kungsbacka Basket som vinner en A-final i en cup. Det är tjejerna riktigt värda efter all träning de har lagt ner!!!
Vi coacher är väldigt stolta över er.


Här kan ni se finalen i repris:
https://kungsbackabasketcup.cups.nu/2019/result/live/24676208
Skribent: Kungsbacka Basket
Epost: Adressen Gömd

 

 

Sponsorer: 

 

 

magnawood

  aoh_logo

 

 

 


Sponsorhuset

 

 

 

Följ oss på Sociala Medier:

 

Bildresultat för instagram

 

Facebook

 

Vi är Idrotts - och Hälsocertiferade:

Postadress:
Kungsbacka BK - Basket
c/o Johnny Wallerman, Skogshöjdsvägen 4
43491 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 0767820615
E-post: This is a mailto link

Se all info