Hoppa till sidans innehåll

HU15 träffade basketstjärnan Jonas Jerebko

23 AUG 2019 13:24
HU15 fick sig en spännande överraskning när de kom till Kollahallen för att träna i torsdags. De fick träffa Sveriges bästa basketspelare just nu, Jonas Jerebko!
  • Skapad: 23 AUG 2019 13:24

I torsdags var träningssuget så pass högt, att HU15's coach Daniel och spelare Tobias bestämde sig för att åka till Kollahallen lite tidigare än vanligt. Det skulle visa sig att den extra uppvärmningsstunden på kortsidan belönades med ett minne för livet. För ingen mindre än Jonas Jerebko fann sig i hallen på en av sina privata träningar.

Daniel hälsade och bytte ett par ord med Jonas, där frågan ställdes om han kunde tänka sig att stanna lite efter sin träning på en kort pratstund och kanske ta ett par bilder med ungdomarna. Det var självklart inga som helst problem för Jonas, och ett sms gick snabbt ut till hela HU15-gruppen. Det dröjde inte länge innan praktiskt taget hela gänget hade letat sig till hallen med god tidsmarginal innan träningen klockan 17. Med beundrande ögon kunde killarna titta på medan deras idol tränade attack mot korg, avslut och skytte från trepoängslinjen. Han bjöd även på ett par spektakulära dunkar och alley-oops.

Väl klar med träningen samlades gänget, och Jonas anslöt till gruppen. Han var väldigt noga med att skaka hand med samtliga spelare och presentera sig ordentligt. Därefter ställdes gänget i ring, där Jonas berättade litegrann om sin bakgrund, att han nyligen har köpt ett hus i närheten och om sin sommarträning i Kungsbacka. Coach Tobias frågade om hur det kändes inför flytten till Ryssland, något som han såg fram emot med spänning. Framför allt lockar spelet i Euroleague och att få spela på olika arenor i Europa, ett kul break efter så pass många år i USA. Coacherna uppmuntrade ungdomarna till att ställa fler frågor, nu när de hade en toppspelare framför sig för goda råd och tips. Grabbarna var väldigt tagna av situationen, men en fråga klämdes i alla fall fram - tips för att dunka. De tips Jonas kunde ge för att lära sig dunka, var att börja med att hoppa utan boll och nå ringen. Sedan kan man testa med en tennisboll, innan man slutligen går över till basketbollen.

Efter den lilla pratstunden samlades hela gruppen för ett gruppfoto, och Jonas önskade laget lycka till inför kommande säsong innan han tackades för stunden. Resten av träningen fortlöpte med tolv lyriska och energifulla spelare. Och två hänförda coacher.

Jonas tillsammans med världsstjärnan Klay Thompson i sitt fd lag Golden State Warriors. Där blev Jonas den första svensken att någonsin vara i NBA-final.

Skribent: Daniel Andersson
Epost: Adressen Gömd

 

 

Sponsorer:  

 

aoh_logo

 

  

 

Följ oss på Sociala Medier:

 

Vi är Idrotts - och Hälsocertiferade:

Postadress:
Kungsbacka BK - Basket
c/o Johnny Wallerman, Skogshöjdsvägen 4
43491 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 0706514551
E-post: johnny@kungsbackabas...

Se all info